21:20 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit la Guvern cu George Kent, asistentul adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu domnul George Kent, asistentul adjunct pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA. În debut, premierul a apreciat  relația Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii drept una extrem de importantă, iar asistența acordată de Guvernul SUA pentru țara noastră una foarte valoroasă, anunță într-un comunicat de presă Direcția Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul discuției, premierul Chicu s-a referit la planurile Guvernului menite să atragă investiții, dar și la un set de alte priorități care se regăsesc în agenda Executivului. În context, șeful Cabinetului de Miniștri a menționat reforma justiției, creșterea economiei, asigurarea unui climat investițional favorabil și dezvoltarea infrastructurilor pe tot teritoriul țării. 

Prim-ministrul a dat asigurări că actualul Cabinet de miniștri va continua implementarea reformelor și își dorește să avanseze pe această dimensiune. „Suntem o echipă care își dorește să schimbe lucrurile în Republica Moldova și avem nevoie de suportul Dvs. pentru a îndeplini angajamentele asumate”, a spus Ion Chicu.

Premierul și-a exprimat dorința de a consolida relațiile cu partenerii externi și de a menține un dialog mutual avantajos.

Asistentul adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, George Kent, s-a întâlnit și cu reprezentanții opoziției parlamentare: președintele PAS, Maia Sandu, și președintele PPDA, Andrei Năstase. La întrevedere a participat și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Tagurile:
Chisinau, american, demnitar


Știrile Zilei