21:42 04 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
87 0 0

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, se află într-o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său de la Budapesta, László Kövér.

CHIȘINĂU, 13 dec - Sputnik. În cadrul vizitei oficiale în Ungaria, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele acestei țări, János Áder.

”Șeful statului ungar a reconfirmat deschiderea Ungariei față de Moldova și faptul că țara noastră rămâne un stat prioritar pentru asistența maghiară. János Áder a subliniat deschiderea țării sale pentru susținerea Moldovei atât în cadrul unor programe bilaterale și regionale, cât și în Uniunea Europeană” a scris președintele Parlamentului de la Chișinău pe pagina sa de Facebook. 

Zinaida Greceanîi le-a mulțumit partenerilor maghiari pentru colaborare și a confirmat interesul țării noastre pentru preluarea experienței Ungariei în mai multe domenii strategice.

În cadrul discuțiilor, oficialii au punctat prioritățile pe termen scurt și mediu în procesul de colaborare moldo-ungară. 

Ieri, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Adunării Naționale a Ungariei, László Kövér. În cadrul întrevederii, președintele Parlamentului de la Chișinău a reconfirmat intenția Republicii Moldova de a continua reformele.

Oficialii au constatat necesitatea intensificării schimburilor comercial-economice. De asemenea, a fost agreată importanța cooperării pe dimensiunea interparlamentară și posibilitatea colaborării la nivel de comisii, grupuri de lucru.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Rezultatele vizitei Zinaidei Greceanîi la Sankt Petersburg - detalii
Zinaida Greceanîi: Domeniul social și infrastructura, prioritare în bugetul de stat 2020
Tagurile:
vizită, Ungaria, Zinaida Greceanîi


Știrile Zilei