10:27 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
78 0 0

Ambasadorul Marii Britanii, care fusese reținut de forțele de ordine iraniene, afirmă că nu a participat la acțiunile de protest de la Teheran.

CHIȘINĂU, 12 ian-Sputnik. Ambasadorul Marii Britanii în Iran, Robert Macaire, reținut recent în timpul protestelor la Teheran, a declarat că nu a participat la demonstrații din capitala iraniană și a menționat că a părăsit-o peste cinci minute după ce manifestanții au început să scandeze.

Mai devreme, Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit, Dominic Raab, a calificat reținerea lui Macaire drept o încălcare flagrantă și neîntemeiată a dreptului internațional.

Agenția Tasnim a anunțat anterior că ambasadorul Marii Britanii, Robert Macaire, a fost reținut pentru câteva ore în timp ce “participa și se ocupa de organizarea, incitare și coordonare a unor acțiuni radicale” în timpul acțiunilor de protest de sâmbătă la Teheran.

E vorba de o acțiune a câtorva sute de studenți în apropierea universității Amir Kabir, care s-au adunat pentru a aduce un omagiu celor decedați în urma prăbușirii avionului ucrainean. Acțiunea s-a transformat într-un protest, demonstranții cerând demisii și condamnare a celor care se fac vinovați de catastrofă.

Tagurile:
Teheran


Știrile Zilei