19:25 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Washingtonul nu cere Belarusului să aleagă între Rusia și SUA, a declarat sâmbătă Mike Pompeo în timpul unei întrevederi cu președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul nu cere Minskului să aleagă cu cine ar trebui să coopereze Belarusul – cu Rusia sau cu SUA.

Pompeo a efectuat o vizită în Belarus sâmbătă în cadrul unui turneu diplomatic eurasiatic. Scopul vizitei, potrivit Departamentului de Stat al SUA, este „dorința de a subliniat adeziunea SUA față de un Belarus suveran, independent, stabil și prosper și să-și reconfirme dorința de a normaliza relațiile bilaterale”.

”Înțelegem că aveți o istorie îndelungată a relațiilor cu vecinii voștri, Rusia. Nu vorbim despre o alegere între noi sau ei, noi vorbim despre niște relații diplomatice”, a spus Pompeo în cadrul unei întrevederi cu președintele belarus, Aleksandr Lukașenko.

Pompeo și-a exprimat speranța că relațiile dintre cele două state se vor dezvolta în continuare, inclusiv în sectorul investițiilor, ceea ce va contribui la suveranitatea și independența Republicii Belarus.

“Înțeleg că e ceea ce vă doriți. Am văzut câteva rapoarte la acest subiect”, a spus secretarul de stat.

Tematic

Belarus, gata să finanțeze construcția drumurilor din Moldova
Tagurile:
SUA, Rusia, Minsk, Mike Pompeo, Belarus


Știrile Zilei