02:10 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
46 0 0

Ministrul Educației, Corneliu Popovici, a avut o întrevedere cu vicedirectorul Agenției Federale pentru Comunitatea Statelor Independente „Rossotrudnichestvo”.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Colaborarea în domeniul educației, culturii și cercetării a fost principalul subiect abordat ieri, 11 februarie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul unei întrevederi cu vicedirectorul Agenției Federale pentru Comunitatea Statelor Independente „Rossotrudnichestvo”,Mihail Briuhanov.

În cadrul întrunirii, oficialii au discutat despre valoarea patrimonială și necesitatea intervențiilor urgente de restaurare a Casei-Muzeu „A.S. Pușkin” și reconstrucție a Teatrului Dramatic pentru Tineret „S Ulițî Roz”. Totodată, au fost abordate subiecte privind programele de cercetare și inovare pe care le oferă Federația Rusă, precum și alte state din CSI, la care pot participa și cercetătorii din Republica Moldova și dezvoltarea conceptului Programului de colaborare Interstatal, 2030 etc.

În context, au fost stabilite principalele acțiuni care urmează a fi întreprinse pentru începerea procesului de restaurare  a Casei-Muzeu „A.S. Pușkin” și reconstrucție a Teatrului Dramatic pentru Tineret „S Ulițî Roz” și anume: efectuarea expertizei tehnice a edificiilor, elaborarea documentației de proiect, identificarea spațiilor pentru depozitarea provizorie a patrimoniului mobil al instituției muzeale, pe perioada efectuării lucrărilor de restaurare etc.

Ministrul Corneliu Popovici a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât instituțiile menționate să beneficieze de lucrări de restaurare/reconstrucție, conform legislației naționale în domeniul protejării patrimoniului cultural.

La rândul său, vicedirectorul Agenției „Rossotrudnichestvo” a reiterat disponibilitatea alocării mijloacelor financiare necesare pentru restaurarea Casei-Muzeu „A.S. Pușkin” și reconstrucția Teatrului Dramatic pentru Tineret „S Ulițî Roz”.

La final, părțile au convenit să intensifice colaborarea în vederea valorificării potențialului bilateral existent, care este unul considerabil.

Tagurile:
Rossotrudnichestvo, educatiei, ministru


Știrile Zilei