17:45 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
106 0 0

Turcia nu a primit niciun sprijin din partea SUA în legătură cu situația din provincia siriană Idlib, a declarat Erdogan.

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu a primit deocamdată niciun sprijin din partea SUA în legătură cu situația din Idlib, însă speră că va discută încă odată pe acest subiect cu omologul său american, Donald Trump.

"Deocamdată nu există nicio susținere. Va trebui să discut încă odată cu Trump", a declarat Erdogan jurnaliștilor turci la bordul avionului, la revenirea din Azerbaidjan.

Potrivit liderului turc, SUA nu dispune de sisteme Patriot care ar putea fi oferite Turciei.

Mai devreme, Erdogan declarase că Turcia nu a obținut niciun răspuns satisfăcător în negocierile cu Rusia în problema din Idlib, fiind gata să declanșeze o operațiune militară în această regiune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov a declarat că acest scenariu este cel mai prost.

De asemenea, Erdogan declarase că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra președintelui Siriei, Basha Assad, astfel încât armata siriană să-și înceteze înaintarea în provincia Idlib și să se îndepărteze până la sfârșitul lunii februarie de punctele turcești de observare. În caz contrar, va răspunde cu acțiuni militare.

Tagurile:
SUA, Erdogan, Patriot


Știrile Zilei