14:51 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
9110

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, și secretarul de stat american, Mike Pompeo, au purtat o conversație telefonică în timpul căreia au discutat situația legată de pandemia coronavirusului.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Serghei Lavrov și Mike Pompeo au discutat la telefon problema pandemiei coronavirusului. Acest lucru este anunțat într-un mesaj publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

”Pe lângă conversația telefonică dintre președinții Rusiei și Statele Unite cu câteva ore mai devreme, miniștrii de externe au continuat să facă schimb de opinii cu privire la situația mondială cauzată de pandemia coronavirusului”, este menționat într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Părțile și-au confirmat intenția de a contribui la punerea în aplicare a deciziilor Summit-ului G20, care a avut loc pe 26 martie în format de conferință video.

De asemenea, au discutat situația internațională, inclusiv situația din sfera stabilității strategice, reglementarea în Siria și unele probleme ale relațiilor dintre Moscova și Washington.

Pe 30 martie, președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, au avut o conversație telefonică în timpul căreia au discutat despre pandemia coronavirusului și situația de pe piața mondială a petrolului.

Tagurile:
coronavirus, Mike Pompeo, Lavrov


Știrile Zilei