13:12 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
123 0 0

Publicația ”Die Welt” a obținut confirmarea faptului că Trump a încercat să cumpere compania CureVac, cu sediul central în Tübingen și filiale în Frankfurt și Boston, cu scopul de a-i muta activitatea în SUA și de a dezvolta un vaccin doar pentru americani.

BRUXELLES, 6 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Articolul de ieri din publicația ”Die Welt” nu lasă loc de interpretări despre felul în care europenii au perceput această încercare a Administrației Trump de a le lua firma de vaccinuri. ”Europa nu va uita curând această experiență”, titrează publicația.

Potrivit acesteia, un purtător de cuvânt al ministerului sănătății din Germania citat de publicația germană a lăsat să se înțeleagă că informația este corectă precizând că Berlinul a fost ”foarte interesat să se asigure că vaccinurile și substanțele active împotriva noului coronavirus sunt dezvoltate și în Germania și Europa”.

Tot ieri, Ministerul Sănătății a precizat că purtătorul de cuvânt a fost citat corect, confirmând faptul că Washingtonul a încercat să preia controlul asupra companiei, iar surse guvernamentale au precizat că în prezent guvernul german oferă companiei stimulente financiare pentru a rămâne în Germania.

Acest caz arată că rivalitatea dintre statele europene este dublată acum de rivalitatea cu Statele Unite, atât pentru achiziția de echipamente medicale, cât și pentru obținerea vaccinului împotriva coronavirusului.

Tagurile:
Germana, firma, vaccin, Trump


Știrile Zilei