03:10 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
206 0 0

Ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto a anunțat astăzi că Ungaria a primit 31 de milioane de măşti, 133.000 de teste şi 152 de ventilatoare din China.

BRUXELLES, 8 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul de Externe al Ungariei a precizat în cadrul unei întâlniri cu membrii comisiei de afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta că o linie de producţie chinezească, aflată în prezent în construcţie la Satoraljaujhely (nord-estul Ungariei), va începe în câteva zile să producă 2,8 milioane de măşti pe zi.

Ulterior în această săptămână, în Ungaria vor sosi, cu un transport aerian, încă 8 milioane de măşti din China.

Toate echipamentele medicale primite până acum de Budapesta au provenit din China, în condiţiile în care ţările vest-europene şi SUA duc la rândul lor lipsă de măşti şi ventilatoare, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Răspunsurile naţionale "funcţionează" în actuala situaţie de criză, când organizaţiile internaţionale doar încearcă să-şi găsească locul, a subliniat Peter Szijjarto, făcând referire la Uniunea Europeană.

Într-adevăr, Ungaria a dat clasă Europei în privința aprovizionării cu măști și echipamente medicale pentru combaterea coronavirusului, în timp ce alte state europene, printre care și România, se chinuie din greu să își asigure cele necesare combaterii pandemiei. Diferența majoră dintre Ungaria și alte țări, cum este și cazul României, este că Budapesta a menținut relații de colaborare cu Beijingul, în timp ce România, ca și alte state, au refuzat colaborarea cu China în trecut.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 din Ungaria creşte gradual, ajungând azi dimineaţă la 817, iar numărul persoanelor decedate este de 47. Până acum în Ungaria 71 de pacienţi s-au vindecat complet.

Tagurile:
măști, mască, China, Europa, Ungaria


Știrile Zilei