21:03 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
7801

Ambasadorii Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei, au fost convocați la Ministerul de externe de la Budapesta din cauza răspândirii de "ştiri false de către mainstream-ul liberal internaţional"

BRUXELLES, 12 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul convocării ambasadorilor din țări pentru rolul lor în răspândirea de fake news despre Ungaria a fost făcut chiar de  ministrul de Externe Peter Szijjarto.

Acesta a precizat ca motiv al convocării ambasadorilor faptul că omologii săi din cele cinci ţări şi-au manifestat într-o scrisoare către secretarul general al Consiliului Europei sprijinul faţă de preocupările exprimate de acesta în ce priveşte legislaţia adoptată în Ungaria cu privire la coronavirus.

Unii dintre ei au făcut afirmaţii individuale "reproducând minciunile deja plictisitoare cum ar fi că (guvernul ungar) construieşte o dictatură sau vizează puteri nelimitate", a spus şeful diplomaţiei ungare.

Dar ministrul de Externe al Ungariei le dă o lecție de istorie și de demnitate celor cu aere europene: ”Maghiarii sunt o naţiune de peste 1000 de ani şi nu acceptă aerele de superioritate patetice şi ipocrite”, fiind ”capabili să decidă ce vor şi ce nu”, a fost mesajul lui Szijjarto, care va fi transmis și celor cinci ambasadori.

Mai mult, Szijjarto le-a transmis miniştrilor de externe din cele cinci ţări că ”ar face mai bine să-şi vadă de treabă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik MoldovaȘtirile Zilei