08:50 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
4720

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Cei doi oficiali au vorbit despre epidemia COVID-19 care a afectat întreaga lume, despre relațiile comerciale și atragerea investițiilor în țara noastră.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de informații cu privire la evoluția situației epidemiologice provocate de COVID19 în Moldova și Rusia, dar și în regiune. 

La fel, au discutat despre prognozele pentru perioada următoare și efectele restricțiilor impuse în procesul de gestionare a epidemiei asupra economiei ambelor state.

Premierul Ion Chicu a mulțumit Guvernului Federației Ruse pentru suportul acordat sub formă de echipamente medicale și teste, pentru transportul unui număr mare de cetățeni moldoveni din Rusia, dar și pentru cursa charter oferită pentru a transportarea lotui de produse medicale din China.

În același timp, oficialii au discutat subiectele de pe agenda comisiei mixte inter-guvernamentale moldo-ruse și au examinat cum se implementează deciziile adoptate. 

Export de mere
© Photo : Arhiva personală a fermierului Nicolae Pascal
Chicu și Vasnețov au ajuns la concluzia că tendințele economice globale și regionale indică necesitatea identificării căilor de stimulare a activităților comerciale și de menținere a consumului.

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în infrastructură pentru a crea locuri de muncă și pentru a crește atractivitatea țării ca destinație investițională pentru companiile industriale. 

De menționat că Republica Moldova și Federația Rusă au semnat peste 157 de documente bilaterale. În primele 4 luni ale anului 2019, schimburile comerciale între cele două țări au fost de circa 256,26 milioane de dolari, dintre care exportul produselor moldovenești a constituit 80,68 milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Chicu s-a întâlnit cu Ioniță: Prima reacție după declarația care a generat scandal
Sinteza zilei: Consiliul Coaliției, întrevederea Chicu-Ioniță și măsurile de relaxare
Tagurile:
ambasador, Premier


Știrile Zilei