01:54 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
6410

Șeful statului și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău au discutat un spectru larg de chestiuni care vizează consolidarea relațiilor strategice de parteneriat dintre Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. În cadrul întrevederii cu ambasadorul Rusiei în țara noastră, Oleg Vasnețov, șeful statului a confirmat participarea delegației oficiale a Republicii Moldova la evenimentele organizate cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru apărarea Patriei, care vor avea loc la Moscova pe 24 iunie.

În cadrul întrevederii, șeful statului a precizat că a discutat un spectru larg de subiecte care se referă la consolidarea relațiilor strategice de parteneriat dintre Moldova și Rusia. În special, a fost vorba despre măsurile întreprinse de autoritățile celor două state privind lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

”Domnul Vasnețov mi-a transmis invitația oficială din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la parada Victoriei, care va avea loc la Moscova pe data de 24 iunie, la 75 de ani de când o asemenea paradă s-a desfășurat în Piața Roșie. Am confirmat participarea delegației oficiale a Republicii Moldova la acest eveniment. ”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, la parada din Moscova, alături de militarii altor state, va participa și un contingent de militari din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Anterior, în cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Dodon a declarat că delegația oficială care va merge în Rusia va fi una mică. Din delegație va face parte între alții consilierul președintelui în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. Plecarea delegației prezidențiale la Moscova este programată pentru ziua de 23 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova Oleg Vasnețov
Tagurile:
Oleg Vasnețov, Dodon


Știrile Zilei