14:08 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
50 0 0

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat la telefon situația din Siria, Libia, Ucraina, dar și despre măsurile de combatere a pandemiei coronavirusului.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, fiind abordate cele mai actuale probleme de pe agenda internațională. Cei doi lideri au vizat în discuție situația din Siria, Libia, Ucraina și combaterea pandemiei COVID-19.

Conversația a avut loc la inițiativa părții germane.

La capitolul Siria, cei doi oficiali au abordat aspectele cheie ale situației din țară, inclusiv asigurarea necesităților umanitare ale populației, anunță Kremlinul.

“Au fost examinate toate aspectele cheie ale situației din Siria, inclusiv cele legate de asigurarea necesităților umanitare ale populației republicii”, menționează serviciul de presă al administrației prezidențiale ruse.

Totodată, liderii celor două state și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intensificarea acțiunilor militare în Libia.

“Vladimir Putin și Angela Merkel și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea acțiunilor militare în Libia. S-a pus accentul pe faptul că nu există nicio alternativă încetării focului și demarării negocierilor între cele două tabere, sub egida ONU”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește Ucraina, părțile și-au exprimat îngrijorarea în privința lipsei oricărui progres în realizarea înțelegerilor încheiate la negocierile de la Minsk.

“Președintele Rusiei a subliniat din nou necesitatea stabilirii unui dialog direct a Kievului cu Donețk și Lugansk, îndreptat inclusiv spre coordonarea pașilor pentru realizarea complexului de măsuri, convenite la Minsk”, informează Kremlinul.

Se menționează că părțile vor continua schimbul de opinii privind situația existentă în contextual reglementării conflictului intern din Ucraina.

“A fost exprimată îngrijorarea cu privire la lipsa oricărui progres în realizarea înțelegerilor de la Minsk din 2015, precum și a deciziilor “formatului normand” la summitul de la Paris din 2019. A fost menționată importanța activizării procesului de negocieri în grupul de contact și formatul normand”, mai adaugă administrația prezidențială.

De asemenea, Putin și Merkel au discutat problemele actuale legate de combaterea pandemiei COVID-19.

“Au fost abordate problemele actuale legate de pandemia coronavirusului. A fost confirmată disponibilitatea de a continua cooperarea strânsă la nivelul ministerelor Sănătății și altor structuri de profil”, menționează Kremlinul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce are de câștigat UE datorită parteneriatului dintre Germania și Rusia
Tagurile:
COVID-19, discuție, Merkel, Putin


Știrile Zilei