06:28 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
101 0 0

Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a atras atenția Statelor Unite că nu pot invoca Acordul nuclear cu Iranul din care s-au retras ca să impună Teheranului un embargou permanent pe armament.

BRUXELLES, 11 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, şi ambasadorul american la Naţiunile Unite, Kelly Craft, au declarat că Washingtonul are ca prioritate extinderea embargoului privind armamentul impus Iranului.

În acest context, reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, Josep Borell, a arătat că SUA s-au retras din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, astfel că nu pot invoca tratatul pentru a impune sancţiuni.

„Statele Unite s-au retras din Planul Complet Comun de Acţiune (JCPOA), iar acum nu pot pretinde că încă fac parte din Acord pentru a ridica probleme în cadrul documentului. S-au retras, este clar, s-au retras”, a declarat Josep Borrell.

Acordul nuclear a fost semnat în 2015 de Iran cu marile puteri din grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, China, Rusia şi Germania). Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din tratat în anul 2018.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Președintele Iranului a comparat sancțiunile americane cu coronavirusul - detalii
SUA au pierdut în fața Iranului – înfrângere legată de controversatul 11 septembrie 2001!
Tagurile:
UE, SUA, iran


Știrile Zilei