05:16 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
20300

În cadrul vizitei, o delegație interdepartamentală rusă condusă de Serghei Lavrov și Sergei Șoigu, va organiza consultări cu privire la problemele regionale de interes reciproc pentru Rusia și Turcia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pleacă astăzi în Turcia. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Ministerului rus de Externe.

"În data de 14 iunie 2020, Serghei Lavrov și Serghei Șoigu vor ajunge în Turcia, fiind în fruntea unei delegații interdepartamentale ruse pentru a organiza consultări cu privire la problemele regionale de interes reciproc", informează instituția printr-un comunicat.

Anterior, președinții Federației Ruse și ai Republicii Turcia au purtat o conversație telefonică, în cadrul căreia au discutat probleme legate de soluționare pașnică a conflictelor din Siria și Libia, precum și restabilirea interacțiunii bilaterale legate de îmbunătățirea situației epidemiologice mondiale cauzate de coronavirus.

După răsturnarea și asasinarea liderului libian Muammar Gaddafi în 2011, Libia s-a destrămat în mai multe părți. În țară s-a instaurat dualitatea puterii: un parlament ales de popor stă în est, iar în vest, în capitala Tripoli, s-a format Guvernul Acordului Național, condus de Fayez Sarraj, cu sprijinul ONU și al Uniunii Europene.

Presa turcă a anunțat în ajun că reieșind din această situație, Ankara se pregătește să desfășoare două baze militare în această țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Siria și Turcia respectă regimul de încetare a focului în Idlib
Când va ajunge lotul de echipamente medicale donate de Turcia în instituțiile medicale
Tagurile:
Rusia, Turcia, Srghei Șoigu, Lavrov


Știrile Zilei