06:24 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
5711

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy, declară că UE și Grecia ar trebui să înceteze să încalce drepturile refugiaților și să-și îndeplinească obligațiile în acest domeniu în loc să critice Turcia.

BUCUREȘTI, 26 iun - Sputnik. UE și Grecia ar trebui să înceteze să încalce drepturile refugiaților și să-și îndeplinească obligațiile în acest domeniu în loc să critice Turcia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy, ca răspuns la declarațiile ministrului grec de Externe, Nikos Dendias.

Anterior, Dendias a spus că Turcia subminează securitatea și stabilitatea în estul Mediteranei, încalcă suveranitatea Libiei, Siriei, Irakului și Ciprului. El a făcut această declarație la finalul vizitei, împreună cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, în orașul Kastanies din regiunea Evros, la granița cu Turcia. Dendias a menționat că Turcia trimite în mod activ migranții aici pentru a trece frontiera, dar „încercarea de șantaj a eșuat”.

"Declarațiile lui Dendias reprezintă o nouă tentativă de a ascunde infracțiunile împotriva refugiaților din Grecia sub pretextul UE. Membrii UE sunt obligați să protejeze drepturile refugiaților. Invităm UE și Grecia să își îndeplinească obligațiile, în loc de acuzații împotriva țării noastre", se spune în declarația lui Aksoya.

El a numit declarațiile ministrului grec despre acțiunile Turciei în Marea Egee și în Marea Mediterană de Est complet „rupte de realitate”. "Grecia și Cipru, este timpul să scăpați de iluziile izolării Turciei pe țărmurile sale și să credeți că este în concordanță cu dreptul internațional. Pentru Grecia, nu va fi utilă crearea de alianțe ostile Turciei cu UE. Ea trebuie să respecte drepturile legitime ale Turciei și să rezolve problemele existente prin negocieri," Adăugă Aksoy.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Refugiati, refugiați, refugiat, Ue, Grecia, Turcia


Știrile Zilei