12:55 05 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
8210

La această înțelegere au ajuns vicepremierii celor două state în cadrul unei discuții care a avut loc prin intermediul unei conferințe video.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Procesul de negocieri, precum și influența asupra acestuia a pandemiei de COVID-19 a constituit tema discuțiilor dintre vicepremierul Moldovei pentru reintegrare, Cristina Lesnic și vicepremierul Ucrainei Oleksii Reznikov. Discuția a avut loc prin intermediul unei conferințe video.

Părțile au convenit să dezvolte și să întărească relațiile de parteneriat și cooperare, prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce”, informează Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la reforma instituțională, protejarea drepturilor omului și alte aspecte relevante.

Cristina Lesnic a mulțumit pentru colaborarea eficientă în repatrierea cetățenilor moldoveni în ultimele luni, dar și pentru sprijinul pe platformele structurilor internaționale. În același context, partea moldovenească a salutat contribuția părții ucrainene în formatul 5+2.

La rândul său, Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Demnitarul ucrainean a fost numit recent în calitate de co-președinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ucraineană pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-și speranța că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral și pe alte paliere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Lesnic: Chișinăul nu poate garanta accesul la servicii medicale în stânga Nistrului
Cristina Lesnic a vorbit cu beneficiarii Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării
Tagurile:
Ucraina, Cristina Lesnic


Știrile Zilei