23:35 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
7201

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokaiev, a spus că și țara sa dezvoltă propriul său medicament, care a demonstrat rezultate bune în timpul testării.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Tokaiev a declarat în timpul summitului șefilor de stat ai CSI că în următoarele zile Kazahstanul, împreună cu Rusia, vor începe producția vaccinului împotriva COVID-19, o parte din lot va fi destinat exportului.

"Kazahstanul, de asemenea, dezvoltă propriul său medicament, care demonstrează rezultate bune în timpul testării. Practic, săptămâna viitoare vom lansa o producție comună de vaccinuri cu Rusia (atât cel rusesc, cât și cel dezvoltat de Kazahstan), inclusiv pentru export", a spus Tokaiev.

La jumătatea lunii iunie, prim-ministrul Kazahstanului, Askar Mamin, a lansat construcția unei fabrici biofarmaceutice pentru producerea de vaccinuri la Institutul de Cercetări Științifice (SRI) pentru probleme de siguranță biologică din districtul Kordai din regiunea Zhambil. Era planificat ca lucrările de construcție să fie finalizate până la sfârșitul anului.

În afară de asta, serviciul de presă al președintelui Kazahstanului a anunțat că producția vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V va începe în Kazahstan pe 22 decembrie.

Reuniunea Consiliului Șefilor de Țări din Comunitatea Statelor Independente este prezidată de Republica Uzbekistan, în format de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon, despre încercările de destabilizare a situației din statele CSI
Tagurile:
COVID-19, Rusia, vaccin

Știrile Zilei