03:26 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Dacă Uniunea Europeană va considera necesar din partea sa să înlăture această ”anomalie”, Moscova va fi dispusă să impulsioneze relațiile.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Moscova nu are relații cu Uniunea Europeană ca organizație, acestea au fost distruse de Bruxelles, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov după negocierile cu omologul său chinez Wang Yi, informează RIA Novosti.

„Dacă Europa a rupt aceste relații, distrugând pur și simplu toate mecanismele create de-a lungul mai mulți ani, și avem ca parteneri doar unele țări europene aparte care doresc să se ghideze de interesele lor naționale, probabil, în mod obiectiv, acest lucru duce la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ceea ce a mai rămas din relațiile cu țările europene ", a menționat ministrul.

El a subliniat că „dacă și atunci când Uniunea Europeană va considera din partea sa că este oportun să se elimine această anomalie în contactele cu Rusia”, Moscova va fi dispusă să „edifice relațiile” în baza dreptului de egalitate.

"Însă atâta timp cât pe frontul de Vest nu sunt schimbări, în Est avem o agendă foarte intensă, care devine mai bogată cu fiecare an", a conchis Lavrov.

În ultima perioadă contradicțiile dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au acutizat din cauza situației create în jurul lui Alexei Navalnîi. Bruxellesul a impus noi sancțiuni anti-rusești. Ministerul rus de Externe le-a calificat drept „ilegale și fără perspectivă” și a promis să vină cu un răspuns.

Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa>>>

Potrivit purtătorului de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, Kremlinul este sigur că politica sancțiunilor împotriva Moscovei nu își va atinge scopul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce crede Lavrov despre introducerea ”pașapoartelor de vaccinare” în UE
Tagurile:
Uniunea Europeană, Rusia, relații, Lavrov

Știrile Zilei