02:34 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
9701

SUA introduce sancțiuni împotriva împotriva unei instituții guvernamentale și patru demnitari turci pentru cooperarea cu Rusia.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. SUA aplică sancțiuni împotriva instituțiilor de stat turcești și patru demnitari pentru legăturile lor cu Rusia, se menționează într-o notificare în Registrul Federal al SUA.

Notificarea va fi publicată oficial și va intra în vigoare din 7 aprilie.

Sancțiunile vor viza direcția pentru industria de apărare SSB, precum și patru demnitari care activează acolo, inclusiv șeful instituției, İsmail Demir.

Sancțiunile sunt introduse în conformitate cu legea “cu privire la contracararea inamicilor Americii prin intermediul sancțiunilor” (CAATSA). În textul notificării nu se menționează sistemele de apărare antiaeriană S-400, pentru achiziționarea cărora SUA au amenințat Turcia cu sancțiuni.

Sancțiunile împotriva SSB presupun interzicerea exportului în SUA și contractarea a creditelor de peste 10 milioane de dolari de către această instituție. Patru demnitari turci nu vor putea călători în SUA, activele acestora, în cazul în care vor fi descoperite în jurisdicția americană, vor fi blocate, iar americanilor li se va interzice se efectueze orice tranzacții cu această entitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
S-400, Rusia, SUA, Turcia

Știrile Zilei