20:30 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
85 0 0

SUA iau în considerare posibilitatea expulzării diplomaților ruși. ”Posibilele acțiuni ar putea include expulzarea ofițerilor de informații ruși” care ar putea fi în Statele Unite ”sub acoperire diplomatică”.

BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik, Ion Pelin. Administrația SUA a finalizat o analiză a acțiunilor aparent rău intenționate ale Rusiei și se pregătește acum să ia măsuri de răspuns. Acest lucru a fost anunțat de Bloomberg, citând trei surse familiarizate cu situația.

Serghei Reabkov
© Sputnik / Александр Натрускин
Potrivit agenției, „administrația Biden a finalizat recenzia de recunoaștere cu privire la presupusele acte rău intenționate ale Rusiei”, inclusiv presupuse interferențe electorale și un „atac hacker” împotriva SolarWinds.

„Statele Unite se pregătesc să întreprindă măsuri de răspuns”, se menționează în text.

Potrivit agenției, „posibilele acțiuni ar putea include expulzarea ofițerilor de informații ruși” care ar putea fi în Statele Unite „sub acoperire diplomatică”.

Agenția anunță că Washingtonul ar putea organiza consultări închise cu Moscova, la care partea americană ar trebui să ofere informații cu privire la „ viitoare acțiuni pe care Statele Unite vor fi gata să le întreprindă”.

Anterior, serviciile speciale americane au spus că Rusia ar putea fi implicată în atacurile cibernetice din decembrie, în special, care afectează structurile guvernamentale americane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
expulzați, diplomati, Rusia, SUA

Știrile Zilei