00:05 11 Mai 2021
În direct
  • EUR21.48
  • USD17.84
  • RUB0.24
  • RON4.36
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
6101

Reprezentantul oficial al Kremlinului spune că această situație concretă trebuie analizată minuțios și în acest sens nu există loc pentru presupuneri.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Kremlinul consideră că ideea unei întâlniri între președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, trebuie analizată profund: de fiecare dată declarațiile Washingtonului despre summit se învecinează cu discuții despre sancțiuni, le-a spus miercuri jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, informează RIA Novosti.

Anterior, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că el nu știe dacă Putin a acceptat invitația lui Biden la summit, dar se poartă discuții.

”Nu, nu a existat un răspuns oficial. Încă mai studiem această propunere și analizăm situația. Vedeți că situația necesită o analiză profundă, deoarece de fiecare dată vorbele despre summit în declarațiile colegilor noștri se învecinează cu vorbe că Rusia trebuie să plătească un oarecare preț și cu vorbe despre inevitabilitatea unor noi sancțiuni. Prin urmare, evident, aici este nevoie de o analiză profundă ", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă a existat un răspuns oficial din partea Rusiei la propunerea de organizare a unui summit cu Biden.

La întrebarea de precizare dacă acest summit, ipotetic, ar putea să nu aibă loc, Peskov a spus: „Aici nu este loc pentru raționamente ipotetice, există o situație concretă, care trebuie analizată”.

De ce să se întâlnească cu Biden>>>

Anterior, într-o conversație telefonică cu Putin, Biden i-a propus acestuia o întâlnire personală, într-o țară terță.

Blinken a explicat că Biden i-a propus lui  Putin să se întâlnească în săptămânile apropiate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cine îl manipulează pe Biden
De ce Biden are nevoie de expulzarea rușilor din Cehia?
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin, întâlnire

Știrile Zilei