02:48 13 Mai 2021
În direct
  • EUR21.53
  • USD17.76
  • RUB0.24
  • RON4.37
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
30710

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, promite Uniunii Europene “probleme”, în replică la sancțiunile împotriva Minskului.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că în cazul în care Uniunea Europeană vrea probleme din cauza sancțiunilor împotriva autorităților de la Minsk, le va obține. Totodată, șeful statului a cerut premierului Roman Golovcenko să-i pregătească informații despre proiectele majore și întreprinderile europene din această țară.

Marți, Lukașenko a audiat raportul lui Golovcenko, iar un fragment video al întrevederii a fost publicat de serviciul de presă al președintelui.

“Pur și simplu, vă voi spune pentru a fi înțeles: dacă europenii își doresc probleme în legătură cu aceste sancțiuni, le va obține. Mai multe nu pot zice, timpul le va arăta. Însă vă solicit informații cu privire la cele mai importante proiecte și întreprinderi europene la noi, create pe teritoriul Belarus. Vom urmări activitatea lor. Cel mai important, nimic nu trebuie lăsat fără un răspuns”, a declarat Lukașenko.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Uniunea Europeană, sancțiuni, Alexandr Lukașenko, Lukașenko

Știrile Zilei