03:57 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
57 0 0

În relațiile dintre UE și Rusia sunt trasate noi linii de divizare, care amintesc de niște tranșee pe front, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. În relațiile cu Rusia, în Europa sunt trasate linii de divizare care amintesc de tranșeele de pe front, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров
© Sputnik / Кирилл Каллиников

“Situația (în relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană) rămâne una îngrijorătoare. Continentul nostru comun trece printr-o criză de încredere fără de precedent. În Europa sunt trasate din nou linii de divizare, care se mișcă spre Est și se adâncesc, precum niște tranșee pe front”, a declarat ministrul la o conferință dedicată relațiilor dintre Rusia și UE.

De asemenea, el a menționat șansele mici pentru o agendă unificatoare, indicând că în trecutul nu pre îndepărtat, în 2010, exista disponibilitatea de a crea un comitet Rusia – UE pentru problemele de politică externă și securitate, însă Uniunea Europeană s-a distanțat de aceste înțelegeri, aceeași soartă având și acordul de cooperare în sfera reglementării crizelor.

Acum, a subliniat ministrul, între UE și NATO au fost epuizate mecanismele de cooperare structurată în raport cu Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

“Pedepsirea Rusiei”. Ce a spus Lavrov despre relațiile cu UE
Tagurile:
UE, Rusia, relații, Lavrov

Știrile Zilei