04:35 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
13001

Vladimir Zelenski consideră că ”Nord Stream – ” reprezintă un “Royal Flush” în mâinile Rusiei, susținut parțial de Europa.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a plâns că ”Nord Stream – 2” pune cruce pe tranzitul gazului rusesc prin teritoriul Ucrainei, informează publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Dacă vor finaliza partea tehnică a ”Nord Stream – 2” în acest an, el va deveni funcțional peste 2-3 ani. Știm deja ce se va întâmplă. Toate acestea se fac doar pentru ca Ucraina să nu mai aibă următorul contract”, consideră liderul ucrainean.

Zelenski a menționat că Rusia se folosește de acest proiect pentru a rezolva în favoarea ei problema Crimeii și Donbasului.

“Nord Stream – 2 reprezintă astăzi un mare atu. Au în mână un Royal Flush, pe care parțial îl susține Europa”, a conchis președintele.

Reacția Kremlinului

Rusia nu intenționează să renunțe la tranzitul ucrainean chiar și după expirarea actualului acord, Putin pornește de la faptul că volumul de gaz furnizat Europei va crește - iar tranzitul ucrainean ar putea fi solicitat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a mai adăugat că președintele rus este la curent cu declarațiile de la Washington privind renunțarea la impunerea de sancțiuni împotriva ”Nord Stream - 2”, aceste declarații sunt binevenite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Washingtonul recunoaște că nu poate stopa proiectul "Nord Stream – 2"
Kremlinul a comentat declarațiile lui Joe Biden cu privire la Nord Stream 2
Tagurile:
Kremlin, tranzit, Ucraina, Nord Stream-2", Volodimir Zelenski

Știrile Zilei