08:53 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.71
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov afirmă că politica SUA cu privire la Ucraina creează tensiuni și că formatul negocierilor nu contează cu adevărat.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Politica „iresponsabilă” a Washingtonului referitoare la Ucraina continuă să „creeze tensiuni”, a declarat marți viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, comentând recenta convorbire dintre liderii SUA și ucrainean, informează RIA Novosti

"Acesta este un element inevitabil al încercărilor americano-ucrainene de a demonstra un nivel ridicat de înțelegere reciprocă. Nu vedem nimic nou aici, nimic care să schimbe poziția generală”, le-a declarat Riabkov reporterilor.

El a subliniat că este important să se schimbe abordarea și, atâta timp cât acest lucru nu s-a întâmplat, nu contează deloc cine și unde comunică la nivelul liderilor. Astfel a comentat el recenta conversație dintre Joe Biden și Vladimir Zelenski.

”Politica SUA privind Ucraina ne este clară. Această politică nu prevede nicio influență asupra Kievului în scopul asigurării implementării cel puțin minime a setului de măsuri de la Minsk de către Ucraina ", a conchis diplomatul.

Anterior, președintele american Joe Biden a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski, pe care l-a invitat să întreprindă o vizită la Washington, în luna iulie, pentru a discuta rezultatele summit-urilor care vor avea loc în iunie, în primul rând întâlnirea cu liderul rus Vladimir Putin, potrivit șefului biroului prezidențial ucrainean.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

De ce a refuzat Biden să se întâlnească cu Zelenski înainte de întrevederea cu Putin
Kremlinul le-a cerut SUA să iasă din „cercul vicios” al sancțiunilor
Tagurile:
MAE rus, discuție, Volodimir Zelenski, Joe Biden

Știrile Zilei