06:42 20 Mai 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Fotografie simbol: Vacinare

Rujeola face ravagii în România: 35 de morți. Vine și spre Moldova?

© Sputnik / Игорь Зарембо
Medicină
Sa primesc un link scurt
40311

De la declanșarea epidemii până în prezent, în România rujeola a făcut deja 35 de victime.

CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din România a anunțat că pe site-ul său că numărul deceselor cauzate de rujeolă ajunge la 35 de persoane. Și asta din septembrie, s-a declanșat epidemia, până ieri, 3 noiembrie.

În același timp, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în Romania este 9728. Cele mai multe sunt raportate în județul Timiș — 9 cazuri, după care Arad — 6, Dolj — 7, Caraș Severin —3 și câte unul în județele Bihor, Brașov, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și în București. Au fost înregistrate cazuri de rujeola în 41 de județe.

Vom menționa că autoritățile medicale din Republica Moldova nu au emis nicio alertă privind pericolul unei epidemii cu rujeolă în stânga Prutului. Totodată observăm că cele multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în județele din vestul României, iar în județele de la hotar cu Republica Moldova aceste cazuri sunt singulare.

Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile avertizează că rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă, 1 are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Tagurile:
rujeolă, morți, epidemie, Mureș, Satu Mare, Galați, București, Prut, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei