01:58 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
diabet

În Republica Moldova, 84 de mii de persoane suferă de diabet zaharat

East News/ Phanie
Medicină
Sa primesc un link scurt
192 0 0

Anual, la 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. În acest an, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura cu genericul „Femeile și diabetul — dreptul nostru la un viitor sănătos". Evenimentul are loc la inițiativa Federației Internaționale de Diabet cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

În Republica Moldova, circa 84 de mii de persoane suferă de această maladie. În municipiul Chișinău sunt înregistrate 23401 de cazuri, printre cei afectați fiind și copii. 

La nivel mondial, 371 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, iar alte 280 de milioane de oameni au un risc eminent de îmbolnăvire. Către anul 2030, numărul persoanelor cu diabet zaharat va constitui jumătate de miliard.

În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, marţi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 9.00, în holul Primăriei municipiului Chişinău va fi organizat un punct de testare a glicemiei. 

De asemenea, pe parcursul zilei de marți, puncte de testare a glicemiei vor fi deschise în holurile preturilor de sector, a Centrelor Consultative Diagnostice și a Centrelor Medicilor de Familie a Instituțiilor Medico-Sanitare Publice municipale, dar şi în farmacii.

Până la 70 la sută din cazurile de diabet zaharat de tip 2 ar putea fi prevenite, prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Diabetul zaharat este o boală gravă și incurabilă. Maladia nu menajează nici adulți și nici copiii. 

Diabetul zaharat
© Sputnik / Nicolai Kibich
Diabetul zaharat

Tematic

Parlamentul discută despre combaterea diabetului zaharat
Diabetul are un efect dezastruos asupra creierului
Tagurile:
bolnavi de diabet, Ziua mondială a diabetului zaharat, diabet zaharat, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei