11:08 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Образцы крови, приготовленные к анализу на ВИЧ

Descoperire uimitoare: Cancerul depistat înainte de apariţia simptomelor

© Sputnik / Dmitri Vinogradov
Medicină
Sa primesc un link scurt
168 0 0

Un medic român a făcut un pas important în direcţia determinării precoce a cancerului în organism, înainte de apariţia primelor simptome

CHIŞINĂU, 12 feb — Sputnik. Studiul este efectuat de o echipă de cercetători americani condusă de un medic de origine română, de la John Hopkins University. Aceştia afirmă că a făcut un pas important către dezvoltarea unui test care poate determina prezenţa cancerului în organism înainte de apariţia primelor simptome, relatează NBC News, citat de observator.tv.

Analiza de sânge a detectat majoritatea cazurilor de cancer de sân, colon, plămâni şi ovarian — tipurile de cancer care provoacă cele mai multe decese, au arătat testele efectuate de echipa de cercetători condusă de Victor Velculescu.

Biopsia lichidă a dat un rezultat surprinzător, arătând că există o proporţie mare a pacienţilor cu forme incipiente care au modificări în sânge, a explicat Velculescu în publicaţia Science Translational Medicine.

Testele iniţiale au permis detectarea cancerului în cazul a 62% dintre pacienţii diagnosticaţi cu diverse tipuri de cancer de gradul 1.

Potrivit medicului de origine română, diferenţa de supravieţuire între stadiul incipient şi stadiul avansat de cancer ar permite salvarea a peste un milion de vieţi anual în lume.

Tematic

AVERTIZARE: Pericolul din tatuaje. Iată de ce rişti să faci cancer
Un călugăr din România spune care este adevărata cauză a îmbolnăvirii de cancer
Femeile care lucrează noaptea se îmbolnăvesc mai des de cancer
Tagurile:
român, depistat, medicina, descoperire uimitoare, cancer, John Hopkins, SUA


Știrile Zilei