19:47 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Аптека

Moldovenii vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru medicamente

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Medicină
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Leul sare în ajutorul oamenilor săraci care au nevoie de medicamente. O serie de preparate farmaceutice vor costa mai puțin, după epuizarea stocurilor de medicamente.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik. Prețurile de producător a 1440 de preparate farmaceutice vor scădea cu 9,32 la sută. Decizia a fost luată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale după ce moneda națională s-a apreciat cu aproximativ trei la sută față de euro și dolar.

Printre medicamentele care vor putea fi cumpărate cu mai puțini bani se numără antibioticele, antiinflamatoarele, analgezicele, antidiabeticele, vitaminele şi antidepresivele. Din numărul total al preparatelor care vor fi ieftinite, 215 sunt indicate în lista medicamentelor compensate. Pentru acestea reducerea va fi de 9,7 la sută. Noile prețuri vor fi luate în calcul la formarea costurilor finale a produselor farmaceutice, după epuizarea stocurilor de medicamente existente.

Tematic

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de medicamente compensate
Tagurile:
scădea, prețuri, antibiotice, analgezice, antidiabetice, antidepresive, vitamine, Prețurile de producător, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei