07:34 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Medicină
Sa primesc un link scurt
1271599

Atenție cum vă purtați în spital. A intrat în vigoare legea care îi poate bate tare la buzunar pe pacientul sau pe rudele acestuia ori chiar să-i trimită direct în izolator.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. În Republica Moldova, pacienții sau rudele acestora pot fi trimiși din spital direct în închisoare. Legea care prevede sancțiuni drastice pentru persoanele care vor jigni verbal și vor agresa fizic lucrătorii medicali a fost publicată în Monitorul Oficial.

medici, spital
© Sputnik / Варвара Гертье

Autorul documentului, deputatul Valentina Stratan, a declarat pentru Sputnik-Moldova că acțiunea juridică a legii intră în vigoare din data publicării acesteia în Monitorul Oficial.

Asta înseamnă că, de azi înainte, jignirea premeditată a onoarei, demnităţii sau reputaţiei profesionale a lucrătorului medical care se află în misiune de serviciu va fi sancționată cu amendă de la 500 la 1 250 de lei. 

Totodată, ultragierea lucrătorului medical însoţită de acţiuni huliganice şi vătămare corporală va fi sancționată cu amendă de până la 7 500 de lei sau cu arest contravenţional de până la 15 zile.

Tematic

Doi medici din capitală, condamnaţi pentru malpraxis, vor plăti doar o amendă
Asistentă medicală condamnată pentru malpraxis, dar lăsată să lucreze
Tagurile:
brtutalizare, ultragiere, Valentina Stratan, jignire, pacient, închisoare, lege, medic, amendă


Știrile Zilei