10:55 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Laborator

A fost descoperită substanța care va încetini îmbătrânirea omului

© Sputnik / Илья Питалев
Medicină
Sa primesc un link scurt
21910

Cercetătorii acum știu că natura a dotat organismul uman cu un antidot împotriva senilității.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Cercetătorii au descoperit un ferment care influențează asupra procesului de îmbătrânire, anunță portalul EurekAlert.

Specialiștii Universității Marshall au stabilit că substanța sodiu-potasiu adenozin trifosfatază (Na/K-ATPase) participă la ciclul de generare a formelor active ale oxigenului, prelungind tinerețea organismului.

Savanții au efectuat o serie de experimente pe șoarecii de laborator. Timp de câțiva ani, rozătoarelelor le-au fost administrate produse cu un conținut bogat de grăsimi și carbohidrați. Un astfel de regim alimentar duce inevitabil la apariția unor semne pronunțate de îmbătrânire, pentru că în organism este sintetizat un număr mare de radicali de oxigen, care provoacă oxigenarea și moartea celulelor. Cu toate acestea, la o parte a șoarecilor, cărora le-a fost injectat fermentul, procesul îmbătrânirii s-a încetinit.

De asemenea, oamenii de știință au efectuate teste și asupra celulelor țesuturilor conjuctive umane, obținând aceleași rezultate. Specialiștii subliniază că, după experimentele clinice, fermentul va putea fi pus bază terapiilor de încetinire a procesului de îmbătrânire a organismului.

Tagurile:
tesuturilor conjuctive, imbatranire, savanti, descoperire, cancer, Marshall, moartea celulelor, oxigenarea, umane
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei