17:59 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Spital

Ministerul Sănătății s-a sesizat în cazul acuzațiilor grave aduse de Mihai Stratulat

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Medicină
Sa primesc un link scurt
464540

Medicul pediatru Mihai Stratulat îi acuză pe doctorii de la două spitale din Capitală că fac bani pe seama diagnozelor puse premeditat greșit copiilor și a tratamentelor achitate de CNAM.

CHIȘINĂU, 11 iulie — Sputnik. Medicul pediatru Mihai Stratulat îi acuză pe doctorii de la două spitale din Chișinău că ar pune diagnoze greșite copiilor doar pentru a-i interna în spital și pentru a face bani pe seama lor, tratamentele fiind achitate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Mai exact, acesta a scris într-o postare pe Facebook că micuții sunt diagnosticați din start cu pneumonie și le sunt administrate antibiotice.

"Am să vorbesc astăzi despre două spitale care ar trebui să fie închise, cred eu. Este vorba Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din strada Serghei Lazo și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 de pe Viaduct. Spun asta pentru că acolo nu se face medicină. În aceste spitale, cu ce problemă te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat se dau antibiotice. Acolo nu se respectă niciun protocol. De ce? Pentru că directorii și vice-directorii sunt cointeresați să pună astfel de diagnoze. Acest lucru se face pentru că finanțarea spitalelor depinde de câți pacienți sunt internați", a scris Mihai Stratulat pe pagina de Facebook.

Potrivit medicului, în spitalul de pe Viaduct situația este dramatică.

"Au deschis încă o secție de patologie pentru nou născuți, când au văzut că prima secție aduce "ruble" la spital! Vice-directorul pe pediatrie a spitalului sună zilnic în maternitate și anunță câte paturi sunt libere în ambele secții și câți copii trebuie transferați cu icter fizilogic, pentru a fi diagnosticați cu ața zisa "pneumonie", pentru a aduce bani spitalului", a mai scris Stratulat pe pagina de Facebook.

Redacția Sputnik Moldova a solicitat o reacție de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe marginea acestui subiect. Purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Stratulat, ne-a comunicat următoarele:

"Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe marginea mesajului publicat de medicul pediatru Mihai Stratulat. Urmează să fie creată o comisie internă care va investiga presupusele acțiuni menționate în postarea lui Stratulat", a precizat pentru Sputnik Moldova Cristina Stratulat.

Directorul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Iurie Dondiuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta această situație. 

Tematic

Strigător la cer: Medicii Institutului de Medicină Urgentă sunt nevoiți să îndure asta
Așteptările studenților de la Medicină față de profesori
Tagurile:
Mihai Stratulat, acuzații, reacție, Ministerul Sănătății
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei