04:47 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Medicină
Sa primesc un link scurt
14801

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul persoanelor bolnave de rujeolă este în creștere.

CHIȘINĂU, 28 aug — Sputnik. Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul acestui an și până în prezent, au fost înregistrate 171 de cazuri de rujeolă confirmate, iar alte 63 de persoane au avut suspecții de rujeolă.

O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri se atestă în perioada 1 — 27 august, fiind înregistrate 134 de cazuri confirmate, iar alte 72 suspecte sunt în proces de investigare.
În ultima săptămână, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă au fost înregistrate în raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat anterior că Moldova este sub cod portocaliu de rujeolă. În aceste condiții se iau măsuri stricte de monitorizare a extinderii virusului și combatere a acestuia.

În Găgăuzia niciun copil nu va fi primit la școală pe unu septembrie dacă nu va fi vaccinat. Ei vor trebui să prezinte certificatul medical privind vaccinarea împotriva rujeolei. Decizia a fost luată în cadrul comisiei pentru situaţii excepţionale, care a avut loc la Comrat.

 

Tematic

Alarmant: Crește numărul cazurilor de rujeolă - câte persoane s-au îmbolnăvit până acum
Într-un raion din Moldova ar putea fi anunțat cod roșu de îmbolnăvire cu rujeola
În Republica Moldova a fost instituit cod portocaliu de rujeola
Tagurile:
rujeolă, confirmate, cazuri, Moldova


Știrile Zilei