04:51 24 Mai 2019
În direct
  • EUR20.08
  • USD18.03
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Pacient la spital

În Moldova vor fi aplicate tarife noi la serviciile medico-sanitare

© Sputnik / Варвара Гертье
Medicină
Sa primesc un link scurt
40610

Peste 200 de servicii medico-sanitare vor fi acordate la tarife reduse. Pe lângă reducerea tarifelor, 208 servicii medico-sanitare depășite vor fi anulate.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Tarifele pentru 221 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate. Executivul a revizuit  Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, noile prevederi vor permite pacienților să beneficieze de servicii de o calitate mai înaltă la un preț mai redus.

Diminuarea prețului pentru o serie de servicii a fost posibilă datorită micșorării în anul 2017 a cheltuielilor suportate de instituțiile medico-sanitare la achiziționarea medicamentelor şi consumabilelor. Acestea au fost procurate prin intermediul Centrului pentru achiziții publice centralizate în sănătate.

Pe lângă reducerea tarifelor, documentul mai prevede excluderea a 208 servicii medico-sanitare depășite, care nu mai corespund standardelor medicale și nu mai sunt prestate în prezent de instituțiile medicale. Alte 276 de servicii vor fi redenumite.

În același timp, având în vedere faptul că în sectorul ocrotirii sănătății apar metode avansate de diagnosticare și tratament, cu utilizarea utilajului modern, documentul prevede stabilirea unor tarife pentru 135 de servicii noi. Includerea acestora va lărgi spectrul de servicii medicale și va permite instituţiilor medico-sanitare să răspundă eficient şi prompt la necesităţile pacienților, pentru asigurarea populaţiei cu servicii medicale de calitate.

Tematic

Medicina în Moldova. Pentru a intra într-un spital de stat plătim o taxă de intrare
Lipsa acută de cadre medicale în spitalele din țară
În spitalele din Moldova vor fi introduse noi taxe pentru pacienți
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei