23:38 16 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.51
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.71
Bebeluș

Substanțe cancerigene, depistate în scutecele pentru bebeluși – Detalii

© Sputnik / Игорь Зарембо
Medicină
Sa primesc un link scurt
194 0 0

Scutecele pentru copii conțin substanțe periculoase, în concentrații mai mari decât cele admise, arată un raport al Agenției Naționale de Securitate Sanitară din Franța. În scutece au fost găsite erbicide interzise în Uniunea Europeană, clor, hidrocarburi şi prea mult parfum.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Ancheta sanitară a vizat 23 de modele de scutece de unică folosinţă, cele mai vândute pe piaţa franceză şi toate au picat testul toxicităţii, scrie digi24.

”Am găsit 12 substanţe a căror concentraţie depăşeşte nivelul permis. Aceste substanţe au legătură ori cu parfumul, pe care producătorii îl adaugă în scutece în scop comercial, ori cu alte substanţe folosite în procesul de producţie”, a declarat oficialul guvernamental, Gerard Lasfargues.  

Mai exact, este vorba de substanţe cu potenţial alergen şi cancerigen şi, deşi autorităţile franceze spun că nu reprezintă un pericol imediat pentru sănătate, specialiştii atrag atenţia că pielea bebeluşilor este mult mai permeabilă.

Acest lucru favorizază o absorbţie mai mare a substanţelor care intră în contact cu pielea, mai ales atunci când este vorba de un mediu umed, aşa cum este cazul scutecelor. Producătorii au fost somaţi să vină cu soluţii în următoarele 15 zile. Potrivit cifrelor oficiale, un copil foloseşte în medie, în primii ani de viaţă, aproximativ 5.000 de scutece de unică folosinţă.

Tematic

Cutremurător: O polițistă și-a împușcat mama, iar bebelușul ei, găsit cu răni grave la cap
Tagurile:
bebelus, substante cancerigene


Știrile Zilei