14:53 18 August 2019
În direct
  • EUR19.51
  • USD17.50
  • RUB0.26
  • RON4.13
  • UAH0.69
Аптека

Medicament periculos vândut în farmacii, poate provoca probleme cardiace la copii

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Medicină
Sa primesc un link scurt
89710

Deși a fost luată decizia de a-l retrage de pe piața farmaceutică din Republica Moldova, acest produs încă este vândut de unele farmacii din țară.

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a luat decizia de a retrage de pe piața Republicii Moldova unul dintre cele mai solicitate medicamente pentru tratarea tusei la copii ”Euresepal 2 mg/ml sirop” și ”Euresepal 80 mg comprimate”.

Producătorul francez al medicamentului pentru tuse ”Euresepal” a decis să retragă de pe piaţa europeană acest produs după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace. Cei mai afectaţi sunt copiii.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova anunță că pe 12 februarie, în jurul orei 21:00, acest produs încă putea fi procurat de la farmaciile care dispun de magazine online.

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor avertizează că acest produs este periculos pentru sănătatea copilului dumneavoastră,  este important să încetați imediat administrarea lui.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Alarmă: Nu procurați aceste medicamente - AMDM le-a retras din farmacii
Medicamente gratuite pentru cetățeni: Cum poți beneficia de ele?


Știrile Zilei