16:23 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Medicamente

Pericol de moarte! Comerțul online cu medicamente: Avertismentul autorităților

CC0 / Pixabay / Matvevna
Medicină
Sa primesc un link scurt
25820

Comerț on-line cu medicamente: Autoritățile îi atenționează pe oameni, în special pe cei dornici să slăbească, asupra pericolului de moarte la care se expun.

CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Comerțul online cu medicamente și suplimente alimentare ia amploare, atenționează Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC).

”În speranța obținerii unui profit mai mare, comercianții intenționat ascund sau prezintă eronat informații esențiale despre produs, desfășoară campanii de promovare și creează oferte atractive, mizând pe vulnerabilitatea clienților săi”, informează instituția printr-un comunicat.

Totodată, specialiștii îi atenționează pe cetățeni că cei care fac comerț online cu medicamente și suplimente alimentare nu oferă informații complete privind cantitățile exacte ale ingredientelor utilizate, invocând argumentul secretului comercial.

Medicament sau otravă - pericol de moarte

”În urma unor verificări făcute în Germania, s-a constatat că produsul ”Pure Caffeine 200” conține 2,4-dinitrofenol, o substanță foarte toxică. Aceasta se acumulează în organism și poate provoca decesul după consumarea timp de patru zile a unei doze zilnice de 600 de miligrame”, atenționează cei de la CNPIEC.

Simptomele care pot apărea după consum sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie sau chiar stop cardiac și edem pulmonar. Mai grav, autoritățile germane avertizează că nu există un antidot.

Alte medicamente periculoase în farmacii: Autoritățile au dispus retragerea lor>>>

De asemenea, produsul cu denumirea „Herbal Diet Natural” conținea sibutramină. Aceasta este o substanță activă care se găsește în medicamentele de slăbit care inhibă apetitul. Aceasta afectează practic doi neurotransmițători de la nivelul creierului: noradrenalina și serotonina.

Tematic

Schema prin care medicii ne bagă pe gât medicamente scumpe - Detalii de la CNA
Ce trebuie să faci pentru a beneficia de medicamente compensate
Medicamente gratuite pentru cetățeni: Cum poți beneficia de ele?
Tagurile:
avertisment, medicamente, pericol de moarte, Comerț online
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei