10:54 23 Mai 2019
În direct
  • EUR20.09
  • USD17.99
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
La spital

Atenție! Un nou virus periculos la hotar cu Republica Moldova - Sunt deja victime

© Sputnik / Анатолий Медведь
Medicină
Sa primesc un link scurt
28610

Vești îngrijorătoare de la specialiști care anunță apariția unui nou virus ce provoacă Hepatita E.

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Virusul poate da, din păcate, semne severe de boală. De la începutul anului s-au îmbolnăvit patru persoane.

Facem precizarea că acest virus se propagă la persoanele cu igienă precară. Totuși, trebuie știut că el se poate transmite și prin intermediul consumului de carne de porc neprocesată chimic, afumată sau uscată.

Boala poate fi tratată, chiar cu succes, în cazul majorității pacienților, informează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Totuși, aceștia atrag atenția că boala este mai periculoasă pentru femeile însărcinate.

Ministerul Sănătăţii al României şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. Până în 2030, România și-a propus să eradicheze hepatita B şi hepatita C. 

"Scopul este de a minimiza amploarea hepatitei virale prin reducerea transmiterii, reducerea morbidității și mortalității, asigură accesul la serviciul de prevenție, testare, îngrijire și tratament", a declarat Ministrul Sănătății al României, Sorina Pintea, potrivit stiripesurse.ro.

Tematic

Medicii şi pacienţii învaţă împreună să lupte cu hepatita
Numărul îmbolnăvirilor cu hepatita A s-a majorat în Chişinău de cinci ori
Ce este hepatita A, virusul ce recent a băgat în spital 12 copii din Leova
Tagurile:
victime, pericol, virus, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei