09:49 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
143 0 0

Portalul turistic rusesc „TourStat” a prezentat o evaluare a sanatoriilor și stațiunilor balneare din țările CSI. Moldova este în topul destinațiilor preferate de ruși pentru recreere și tratament.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În ultimii ani, tot mai mulți turiști din Rusia și din țările CSI preferă să se călătorească în țara noastră. De regulă, vara aceștia merg să se odihnească pe litoral, în schimb toamna sau primăvara turiștii aleg drept destinație țara noastră.

Aceștia preferă Moldova din mai multe considerente. Unii vin la Ziua Vinului pentru a gusta din licorile produse la noi. Cineva este pasionat de ”turismul gastronomic”, să guste mămăliga tradițională, plăcinte, sarmale învârtite cu dibăcie de gospodinele noastre. Iar alții vin să admire codrii Moldovei, văile Nistrului, peisajele mirifice de la Orheiul Vechi, Țâpova, Curchi, Căpriana etc.

Există însă și un alt aspect, nu mai puțin important – țara noastră este o destinație pe care rușii o aleg pentru a-și restabili forțele și a-și reface sănătatea. Astfel, mulți cetățeni ai Federației Ruse, dar ți ai altor țări din CSI vin să se odihnească în sanatoriile din Călărași și Cahul, afirmând că procedurile pe care le urmează aici îi ajută să-și fortifice sănătatea pentru un an înainte.

Portalul „TourStat” a elaborat un clasament Top 5 al sanatoriilor din CSI, preferate pentru odihnă și întremare în sezonul de toamnă. Moldova ocupă un loc de frunte, alături de Belarus, Azerbaidjan, Armenia și Kazahstan.

Stațiunile de la lacul „Naroci” din Belarus, „Naftalan” din Azerbaidjan, „Burabaia” din Kazahstan, „Jermuk” din Armenia și „Călărași” din Moldova au fost recunoscute drept cele mai populare locurilor de recreere de toamnă din țările CSI pentru anul 2019.

Potrivit „TourStat”, toamna, în stațiunile țărilor CSI oamenii se odihnesc de la 10 pănâ la 14 zile și plătesc în jur de 800 de lei pe zi pentru cazare, masă și tratament.

Tematic

România, una din cele mai populare destinații turistice din lume
Agențiile de turism se întrec în oferte pentru vacanța la munte: Cât costă un sejur
Turismul din Moldova, în plină ascensiune: Iată cele mai preferate destinații turistice
Tagurile:
Top 5, toamna, statiuni balneare, CSI, Moldova


Știrile Zilei