23:48 04 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (811)
249801

Situația în Italia este de-a dreptul catastrofală – mii de cazuri noi de contaminare cu COVID-19 în fiecare zi și sute de decese.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Situația epidemiologică în Italia se agravează de la o zi la alta. Doar ieri au fost raportate peste 4000 de cazuri noi de infectate, iar 627 de persoane au murit din cauza COVID-19. Totalul ajunge astfel la 4032 de decese și un număr de 37.860 de îmbolnăviri.

© Photo : Пресс-служба Департамента здравоохранения Москвы

De ce totuși noul coronavirus are aici o răspândire atât de rapidă, care pare de nestăvilit, în ciuda măsurilor de carantină impuse.

Șeful Departamentului Protecției Civile din Italia, Angelo Borrelli, a explicat cauzele răspândirii coronavirusului într-un mod deosebit de rapid în nordul țării prin dificultatea medicilor în recunoașterea simptomelor, care pot fi ușor confundate cu cele ale unei gripe de sezon. De asemenea, a fost vorba  și de lipsa echipamentului de protecție atunci când au intrat în contact cu pacienții infectați, scrie rotalianul.com, citând publicația Corriere della Sera.

Borrelli spune totodată că asta nu înseamnă nicidecum că ar trebui să se dea vina pe medici.

Potrivit șefului Departamentului, inițial medicii nu au reușit să distingă în mod corect simptomele persoanelor infectate și au confundat infecția provocată de coronavirus cu simptomele unei viroze respiratorii des întâlnită în această perioadă. Purtătorii de virus au avut astfel la dispoziție mai mult timp să transmită boala celor din jurul lor.

© Photo : Пресс-служба Департамента здравоохранения Москвы

Pe lângă acest fapt, lucrătorii sanitari care au intrat în contact cu cei bolnavi, neștiind că aceștia din urmă sunt infectați cu coronavirus, nu aveau echipamentul de protecție necesar și în multe cazuri au fost primii care au luat boala. La spitalul din Codogno, unde a fost internat „pacientul 1”, bărbatul de 38 de ani care practic ar fi fost un focar de infecție pentru mai multe persoane, cel puțin cinci cadre sanitare, medici și asistente, s-au îmbolnăvit. La spitalul din Dolo, unde este internat un pensionar infectat, medicul, asistenta medicală și toți ceilalți lucrători sanitari care au intrat în contact cu el sunt contaminați.

Așadar, în doar câteva zile, în Italia au fost depășite 150 de cazuri de infecție cu coronavirus, din care peste 90 doar în Lombardia, 25 în Veneto, iar datele au crescut drastic în doar câteva ore. A urmat apoi decesul câtorva persoane în vârstă.

În 48 de ore, regiunile Lombardia și Veneto au fost practic blindate, școlile și universitățile și-au închis cursurile, de asemenea, au fost închise locurile de agrement, cinematografele, sălile de sport, manifestări culturale și sociale s-au anulat pentru a preveni răspândirea virusului.

Din păcate, virusul a continuat să se răspândească cu o repeziciune catastrofală, iar astăzi, toată Italia este în carantină, populația fiind izolată la domiciliu. Deocamdată, numărul persoanelor confirmate în fiecare zi cu COVID-19  este doar în creștere, la fel ca și cel al deceselor.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (811)

Tematic

Studiu despre coronavirus: Pandemia ar putea dura mai mult decât ne-am așteptat
Încă 14 cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova
Tagurile:
medici, coronavirus, epidemie, Italia


Știrile Zilei