18:47 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
1253 0 0

Oricine ar putea beneficia de noua metodă de testare, Institutul fiind dispus să o ofere gratuit chiar și în afara țării.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Institutul de Stat Serum de la Copenhaga  - Statens Serum Institut (SSI), care are responsabilitatea de a controla si opri răspândirea COVID-19 in Danemarca, a reușit sa dezvolte  o metoda de testare simplă, rapida si eficientă care nu necesita agenți chimici, anunță ssi.dk.

Acest aspect este foarte important pentru că momentan se înregistrează o mare lipsa a agenților chimici si laboratoarelor le este tot mai greu sa efectueze teste, stocurile epuizându-se rapid.

Metoda are o precizie mai mica decât testul PCR clasic, de doar 97,5%, dar in aceste condiții autorii metodei spun ca este nesemnificativa aceasta diferență.

SSI a decis să pună metoda la dispoziția tuturor, gratuit, în Danemarca, dar și înafara țării.

Danemarca, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori, efectua anterior cate 1000 de teste pe zi. În săptămâna curenta a crescut capacitatea de testare la peste 2000 de persoane, iar începând de săptămâna viitoare se estimează ca va face intre 5 si 10 mii de teste pe zi. OMS recomandă testarea masiva, ca fiind una dintre cele mai importante metoda de prevenire a răspândirii virusului.

Până în prezent, 752 de persoane au fost confirmate în Republica Moldova cu COVID-19 . Dinte cei infectați, 29 de pacienți au fost deja tratați, iar 12 persoane au decedat. Numărul de persoane testate zilnic în țara noastră este de aproximativ 300.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)

Tematic

Moldova nu utilizează testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19: Iată explicația
China vrea să testeze vaccinul împotriva COVID-19 în alte țări - iată de ce
Tagurile:
Danemarca, COVID-19, test


Știrile Zilei