18:03 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)
571 0 0

Autoritățile se așteapta ca numărul persoanelor infectate cu COVID-19 să crească până la 31 de mii de îmbolnăviri.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Autoritățile ne avertizează că scenariile privind numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ţara noastră ar putea fi mai sumbre decât ne-am fi imaginat.

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică spun că până la sfârşitul lunii mai cazurile de infecție cu COVID-19 ar putea să crească până la 31 de mii. Această situație ar pune la grea încercare sistemul medical din țara noastră. Întrucât toate spitalele ar fi arhipline, iar medicii prea puțini pentru a face față numărului enorm de pacienți. 

Colapsul poate fi evitat dacă oamenii vor da dovadă de mai multă responsabilitate, vor evita ieşirile în public, plimbările şi vor sta acasă. 

"Dacă respectăm măsurile implementate de izolare şi de testare, atunci rata de contagiere poate scădea la 1,5, fiind un scenariu pozitiv, şi diminuând morbiditatea cu aproximativ zece ori. Asta ar duce şi la scăderea poverii asupra sistemului de sănătate şi spitalizarea persoanelor", a declarat Nicolae Furtună. 

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii prognozau pentru Moldova două scenarii. În cel mai rău caz era vorba de  28 de mii de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 și în cazul cel bun era vorba de trei mii de cazuri. Numărul celor diagnosticaţi cu COVID-19 a ajuns la 752 de cazuri înregistrate. În țara noastră au fost înregistrate 12 decese și 29 de persoane tratate.

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (744)

Tematic

Reducerea până la 15% a TVA-ului pentru HoReCa: Opinia expertului economic
Tagurile:
COVID-19


Știrile Zilei