03:35 05 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
5730 0 0

Filmulețul pe care îl postăm mai jos nu este recomandat pentru persoanele care sunt slabe de înger: medicii îl scot din intubare pe un pacient bolnav de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Filmulețul a fost postat pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

În acest video putem vedea cum angajații Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" (catedra ATI 2) și ai Departamentului ATI al Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga" efectuează o procedure care conține un mare risc de infectare a personalului medical cu COVID-19: Scoaterea din intubare a unui bolnav de coronavirus.

Medicii care au plasat filmul pe Facebook ai precizat că au făcut acest lucru cu acordul pacientului.

Amintim că ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat astăzi că încă două persoane au decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Cahul. El a fost internat în data de 2 aprilie. În cel de-al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 62 de ani din Glodeni, care a fost adus în Capitală în data de 6 aprilie. Până acum din cauza coronavirusului au murit 24 de persoane, dintre care trei angajați din sistemul medical. 

În Republica Moldova sunt 1 056 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 114 sunt în stare gravă, iar 328 în stare de gravitate medie.

Acum, șapte persoane sunt intubate. Este vorba despre patru pacienți conectați la aparate la Spitalul Clinic Republican și trei la Institutul de Medicină Urgentă.

Tagurile:
pacient, COVID-19, coronavirus


Știrile Zilei