17:17 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Medicină
Sa primesc un link scurt
103 0 0

O pacientă cu fractură de femur a fost adusă cu un echipaj SMURD la Chișinău de la spitalul raional Cahul.

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. În această dimineață a avut loc o intervenție comună SMURD a medicilor și paramedicilor din România în parteneriat cu colegii din Republica Moldova pentru transportarea la Chișinău o femei în vârstă de 68 de ani.

Un echipaj SMURD din cadrul detașamentului salvatori și pompieri Cahul a avut misiunea de a prelua o pacientă cu fractură de femur din spitalul raional Cahul și a o aduce la Institutul de Medicina Urgentă pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Misiunea a fost realizată în comun cu participarea medicilor români care au monitorizat pacienta pe parcursul transportării, pentru ca aceasta să nu suporte complicații. Un grup de nouă medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Republica Moldova. 

Misiunea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale. Pe parcursul a două săptămâni, în comun cu colegii din Republica Moldova, medicii și paramedicii de peste Prut intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor din sudul țării, aflați în dificultate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Nouă medici SMURD din România și-au început activitatea în Cahul
Tagurile:
medicina de urgenta, pacienta, SMURD

Știrile Zilei