05:38 16 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.45
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
516 0 0

Expertul a anunțat care este temperatura la care coronavirusul este distrus complet și cât de mult se va schimba situația privind riscul de infecție pe vreme de caniculă.

CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. În bazinele de apă există mai multe șanse de a contracta o infecție bacteriană sau parazitară, dar nu și COVID-19.

De această părere este expertul Centrului de Diagnostic Molecular al Institutului Central de Cercetare pentru Epidemiologie al Rospotrebnadzor Mihail Lebedev, citat de presa rusă.

Specialistul a atras atenția asupra faptului că noul tip de coronavirus trăiește în celulele umane, iar în mediul ambiant și pe diverse suprafețe viabilitatea acestuia este foarte limitată. În ceea ce privește râurile și lacurile, periculoși sunt agenții patogeni ce provoacă infecții intestinale acute și hepatita virală A, există și riscul de infestări helmintice.

”Când se încălzește la 30 de grade Celsius și mai sus, coronavirusul își pierde din activitatea infecțioasă. Astfel, probabilitatea contaminării prin contact pe vreme caldă este minimă, dar rămâne probabilitatea infectării prin picături", a spus Lebedev.

Experții anunță că în mediul extern, la o temperatură de +70 grade Celsius, coronavirusul moare complet.

Pandemia de COVID-19 a afectat 187 de țări. Conform datelor Universității Americane din John Hopkins, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus confirmate de laborator a ajuns la aproape 4 milioane 48 de mii de persoane. Dintre acestea, un milion 384 de mii s-au recuperat deja și aproape 280 de mii de oameni au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)

Tematic

Oamenii de știință explică dacă ar putea să devină coronavirusul şi mai periculos
Coronavirusul va forța Europa să plătească pentru suveranitatea politică
Oamenii de știință au descoperit de ce bărbații se infectează mai des de COVID-19
Tagurile:
COVID-19

Știrile Zilei