20:27 06 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.39
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Medicină
Sa primesc un link scurt
13101

Coronavirusul ar putea deveni endemic precum HIV, a spus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula acesta.

BRUXELLES, 14 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Mike Ryan, expertul în probleme de urgenţă al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că virusul COVID-19 poate deveni un alt virus endemic şi că este posibil să nu mai plece niciodată.

”Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală. Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung sau să nu fie", a avertizat el.

Expertul OMS mai spune că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi acest lucru înseamnă un efort masiv chiar dacă se găseşte un vaccin.

Mai mult de 100 de potenţiale vaccinuri sunt în dezvoltare, inclusiv câteva în studii clinice, dar experţii au subestimat dificultăţile de a găsi vaccinuri care să fie efectiv împotriva coronavirusurilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
COVID-19, coronavirus, OMS


Știrile Zilei