16:37 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (735)
388440

Șefa Agenției Biomedicale Federale a Rusiei, Veronika Skvorțova a vorbit despre cei care sunt cei mai vulnerabili, cât timp trece de la momentul infectării cu coronavirus până la apariția simptomelor și, de asemenea, despre lucrul asupra unui vaccin.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Persoanele cu grupa de sânge A (II) au riscuri mai mari de Covid-19. Despre aceasta a anunțat șefa Agenției Biomedicale Federale Ruse (FMBA) Veronika Skvorțova.

Medic
© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы

Specialistul a explicat că persoanele din primul și al treilea grup sanguin se află pe locul doi în ceea ce privește riscul de îmbolnăvire. Mai rar, persoanele cu a patra grupă sanguină se infectează cu COVID-19.

Fiind întrebată dacă acest lucru poate fi explicat prin faptul că cea de-a doua grupă sanguină este cea mai frecventă, Skvorțova a răspuns că ar trebui făcute cercetări.

Comentând întrebarea cât de multe zile trec de la infectarea cu coronavirus până la debutul simptomelor, Skvorțova a menționat că în medie durează aproximativ 5 zile.

”Însă adesea, se întâmplă ca simptomele să apară la 14 și chiar 20 de zile de la infecție. Acest lucru este determinat de starea sistemului imunitar uman”, a spus Skvorțova, citată de RIA Novosti.

Șeful FMBA a povestit, de asemenea, cum au decurs cercetările preclinice ale medicamentului pentru coronavirus. În special, ”Mefloquine” a arătat că suprimă complet efectul COVID-19 după 48 de ore într-o doză foarte mică. Și dacă este utilizat înainte de infecție, riscul de infecție este redus cu 50-75%.

Cercetările asupra ”Mefloquine” la oameni demonstrează că până la sfârșitul primei săptămâni, 70% din infecție trece, dar acestea sunt doar date preliminare. Medicamentul are reacții adverse, dar sunt ușor tolerate.

Conform datelor oficiale, la data de 15 mai, numărul de infectați cu COVID-19 în Rusia era de 262 843, dintre care 2 418 persoane au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (735)
Tagurile:
biolog, grupa sanguina, COVID-19


Știrile Zilei