16:17 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)
17310

Iată ce spune șefului Centrului rusesc ”Vector” din Rusia, despre cele trei prototipuri ale vaccinului împotriva infecției cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Trei prototipuri ale vaccinului împotriva infecției cu coronavirus au fost testate cu succes, a declarat Rinat Maksiutov, directorul general al ”Centrului Vector”.

”Acestea sunt cele mai avansate medicamente din punct de vedere al rezultatelor obținute”, a declarat el într-un interviu pentru RIA Novosti.

Maksiutov a spus că în cadrul Centrului activează mai multe grupuri asupra dezvoltării unor vaccinuri de nouă generație, peste 100 de angajați în total.

”Cel mai important este ca să oferi protecție împotriva bolii pentru cei care vor fi vaccinați. Crearea unui medicament sigur care poate forma această protecție este cea mai mare dificultate”, a subliniat acesta.

Anterior, vicepremierul Tatiana Golikova a numit ”Centrul Vector” drept unul dintre lideri în dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Pandemia coronavirusului s-a răspândit în aproape toate țările. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul total de cazuri a depășit 9,8 milioane, dintre care 495 de mii de oameni au murit.

În Rusia, au fost depistate peste 641 de mii de infecții, iar 9166 de pacienți cu COVID-19 au murit.

Datele actualizate privind situația privind răspândirea COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)

Tematic

Coronavirus: Londra, decizie extremă – produce o cantitate uriașă de vaccin… netestat!
Avertisment: Nu se știe când și dacă va exista un vaccin împotriva coronavirusului
Tagurile:
eficacitate, Rusia, vaccin

Știrile Zilei