15:58 26 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.77
  • RUB0.22
  • RON4.01
  • UAH0.59
Medicină
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)
6511

Compania Tesla, condusă de Elon Musk, va participa la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului - detalii.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Compania Tesla se ocupă de crearea unor instalații pentru producerea de ARN pentru compania germană CureVac, care dezvoltă un vaccin împotriva COVID-19, a anunțat fondatorul companiei Elon Musk.

”Tesla, ca proiect secundar, se ocupă de dezvoltarea unor micro-uzine de ARN pentru CureVac și, eventual, pentru alții”, a scris Musk pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii.

Anterior, CureVac a declarat că dezvoltă așa-numita imprimantă ARN, o „platformă revoluționară și transportabilă pentru producerea de vaccinuri mARN”.

Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) a alocat 34 de milioane de dolari pentru acest proiect.

În iunie, CureVac a primit permisiunea de a efectua prima fază a studiilor clinice ale propriului vaccin contra coronavirusului în Germania și Belgia. În cadrul testării vor fi implicați 168 de persoane între 18 și 60 de ani. Scopul cercetării este de a determina doza optimă și de a evalua siguranța, precum și răspunsul imun al omului la medicament. Dezvoltarea vaccinului a început la începutul anului 2020.

La 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat focarul noii infecții cu coronavirus drept pandemie a COVID-19. Conform ultimelor date OMS, peste 10,3 milioane de cazuri de infecție au fost identificate în întreaga lume, iar peste 508 mii de persoane au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1005)

Tematic

Compania Novavax testează un vaccin pe oameni după ce a primit fonduri de la Bill Gates
Tagurile:
vaccin, COVID-19

Știrile Zilei